Ik met Suus Ik ben Anne Dame, 30 jaar, gecertificeerd Kynologisch Instructeur en Kynologisch Gedragstherapeut i.o.

In de zomer van 2017 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf in hondentraining en gedragstherapie. Mijn liefde voor honden is hiervoor de voedingsbodem geweest.

Een leven zonder honden, dat kan ik mij moeilijk voorstellen. Van kind af aan ben ik altijd omringd geweest door honden, waaronder de Rottweilers die mijn ouders hadden. Toen kwam mijn grote vriend Harry in beeld, een kruising Duitse Dog x Labrador. Met hem ben ik cursussen gaan volgen, van puppytraining tot speuren en alles daartussen. Dankzij hem ben ik mij verder gaan verdiepen in het gedrag van honden en in de verschillende trainingstechnieken. Sinds een aantal jaar is onze tweede hond, Suus (ook Duitse Dog x Labrador), ons gezin komen versterken. De twee matchen perfect, het is een bijzonder duo!

Na mijn studie Interdisciplinary Social Sciences (minor ontwikkelingspsychologie) aan de Universiteit van Amsterdam besloot ik dat ik iets ging doen in waar mijn hart ligt, namelijk het werken met honden. Ik ben de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut gaan volgen bij de Martin Gaus Academie. Daarnaast ben ik inmiddels gecertificeerd Kynologisch Instructeur.

Naast dit bedrijf ben ik ook sinds 2021 mede eigenaar van Martin Gaus Hondenschool Lelystad. Met veel plezier begeleid ik daar mens-hond combinaties in het verbeteren van hun relatie. Mijn doel is om mensen en honden te leren samenwerken vanuit vertrouwen en wederzijds respect. Hierin is het van belang dat u en uw hond elkaar begrijpen. Naast mijn hondgerichte opleiding komt mijn universitaire opleiding (Interdisciplinairy Social Studies, UVA) erg van pas in het begeleiden van mensen en honden. Het is heerlijk om als vertolker een relatie te zien groeien!


Waar u mij ook tegen kunt komen is in het maandblad Onze Hond. Hiervoor schrijf ik maandelijks mijn bijdrage over Sport en Spel.

Ook ben ik docent en examinator voor de instructeurs en gedragstherapie opleidingen bij de Martin Gaus Academie.


Sinds 2018 ben ik geaccrediteerd als Kynologisch Instructeur bij de SPPD, de brancheorganisatie van diergedragsdeskundigen.Hondentrainer, instructeur en gedragstherapeut.